200 jaar technocratisering versus mens, natuur en beschaving

Vorig jaar om deze tijd waren de ogen van de wereld gericht op de hand van de grote goochelaar achter de plandemic: het jeweetwelvirus, dat de hele planeet in gijzeling nam en ons moest afleiden van hetgeen er werkelijk aan de hand was: de uitrol van Great Reset van Klaus Schwab, Agenda 21 en Bill Gates’ poging iedere burger twee keer per jaar te vaccineren voor het spekken zijn bankrekening en zijn eugenetische waanideeën. Anno voorjaar 2021 wordt het steeds meer mensen duidelijk dat, los van een klassiek neoliberale marketingactie, waarbij politici (al ruim 60 jaar) kunstmatig markten voor het grootkapitaal scheppen, wij op het punt staan alles wat natuurlijk, Aards en menselijk is te verliezen aan een stel transhumanistische psychopaten. 

 

 

De Franse filosoof Jacques Ellul vatte in zijn essay “Het verraad  van de techniek” meesterlijk de samenhang samen tussen de wijze waarop de technologie de wereld versnelt en de simultaan daarmee optredende afstomping en verlies van bewustzijn. We zijn gebouwd op de verwerking van slechts een beperkt hoeveelheid informatie, ook al verschilt die van mens tot mens. De hoeveelheid informatie waar we dagelijks aan bloot staan is echter duizenden malen groter dan die waar onze grootouders aan blootstonden. Ons vermogen tot reflexie erodeert hierdoor tot een hoofdzakelijk handelen vanuit reflexen. (als het stoplicht rood is stop je, als het groen is rijd je door. Druk Control Alt Delete als je PC vastloopt, etc.). Juist ons reflecterend vermogen maakt ons menselijk en menselijk bewust.

 

Postmoderne informatieverwerking is geen echte informatieverwerking

Het gros van alle informatie die we opdoen kan slechts zeer oppervlakkig worden verwerkt, want je kunt slechts een fractie ervan laten bezinken. De meeste informatie wordt geprocessed, enkel op oppervlakkig, vluchtig cognitief niveau en daarbij ook nog binnen bekrompen tijdgeest-gebonden en veelal door de massamedia of sponsorwetenschap voorgekauwde referentiekaders, die niets met de werkelijkheid te maken hebben, maar enkel met een verminking ervan. Niets van die informatie bereikt de emotionele of intuïtieve laag, wat nu juist een randvoorwaarde vormt om zelf grip op die informatie te krijgen. Onze cognitie is niet sterk met onze eigen wil en identiteit verbonden. Onze gevoelens, emoties en intuïtie des te meer.

Maar onze individualiteit, onze authentieke identiteit, laat staan enige vorm van zelfbeschikkingsrecht over onze geest, privésfeer en lichaam is iets dat, als het aan Klaus Schwab, Bill Gates, Elon Musk en andere monsters ligt, niet meer van deze tijd is. Het gaat alleen nog om het opdringen van hun eigen autistische werkelijkheid en dat doen ze deels met omkoping en deels met het voorzien in, via opgekochte media, opgeblazen ideeën, waar moderne politici a priori een gebrek aan hebben. Iets dat bij hedendaagse politici wortelt in hun totale afwezigheid van enige vorm van creativiteit, ethiek, menselijk inzicht en maatschappelijke verbondenheid. Gestoorde techno-miljardairs maken de natte droom nu waar van hun Godfather-inspirator Friedrich Hayek en vullen voor politici deze leemte op. En hieruit ontspruit hun onrealistische, fascistoïde en volstrekt visie- en stuurloze beleid, waar we nu onder gebukt gaan, compleet met waterkanonnen, bijtende politiehonden, mishandelingen, gedachte- en informatiecensuur en massagijzeling.

 

Fourt Industrial Revolution shit - technocratisering versus mens

 

Maar omdat een zeer groot deel van de bevolking nooit contact met de eigen kern maakt, dus nooit echt volwassen wordt en op eigen benen gaat staan, maar substituten van pappie, mammie, schoolmeester blijft zoeken in de schrijfsels en kretologieën van opinieleiders in de massamedia, blijven de moderne politici gedijen. En daarom blijven ze aansturen op wereldwijde vernietiging – zelfs met steeds meer verbetenheid, omdat hun hele (valse) identiteit op het spel staat en dat van het hun ondersteunende doodgewicht aan de consumenten van hun politiek. Intrinsieke zwakkelingen als politici en massamediaconsumenten kunnen niet anders, omdat ze de strijd tussen authentieke identiteitsvorming en sociaal imago hebben opgelost door alleen nog voor het domme, holle imago te gaan. En hier is nu een hele industrie omheen gebouwd, die dicteert wat ‘sociaal gezien’ normaal is. Alles wat niet in die nepwereld past of er vragen over stelt is ongewenst en wordt nu bestreden. In Amsterdam op het Museumplein kost dat een half miljoen per zondagmiddag.

En het werd al bijna twee eeuwen geleden voorzien. Voorzien door grote geesten die aantonen hoe machtig de effecten kunnen zijn als inzake het bewust worden van hetgeen we realiteit noemen – dwars door alle kunstmatige realiteitsschepping (zoals bijv. de Great Reset) heen – gevoel en intuïtie WEL worden meegenomen. Dan en alleen dan ontstaat het visionaire. Iets dat Klaus Schwab, Facebook en Elon Musk met digitaal gewroet in onze hersenen willen scheppen, maar waar ze om boven uiteengezette reden nooit in zullen slagen…

 

Johann Wolfgang (von) Goethe

Goethe - technocratisering versus mensJohann Wolfgang (von) Goethe (Frankfurt am Main, 28 augustus 1749 – Weimar, 22 maart 1832) was een Duits wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman. Goethe was de schrijver van onder meer Faust, Die Leiden des jungen Werthers en Zur Farbenlehre. In 1782 werd hij in de adelstand verheven. Daarvoor stond er geen von in zijn familienaam. Goethe was lid van de Orde der Illuminati van Adam Weishaupt, een Verlichtingsbeweging, die meer vrijheid wilde ten opzichte van de destijds despote macht van Troon en Altaar.

Niemand kent zichzelf meer, niemand begrijpt de atmosfeer waarin hij zich beweegt en werkt, of het onderwerp dat hij behandelt…Jongeren raken te snel geëxalteerd, om vervolgens meegevoerd te worden in de maalstroom van de tijd. Rijkdom en snelheid zijn zaken waar de wereld tegenop kijkt en waar iedereen naar streeft. Omdat de ontwikkelde wereld op niets anders gericht is dan spoorwegen, posttreinen, stoomschepen en alle mogelijke manieren van snelle communicatie, overontwikkelt ze zichzelf zodat ze in een toestand van middelmatigheid gevangen blijft… Dit is een eeuw voor mannen die van aanpakken weten, praktische mannen die snel van begrip zijn en die zich, omdat ze nu eenmaal over een zekere handigheid bezitten, boven de massa verheven voelen, ook al zijn ze zelf dan waarschijnlijk geenszins bovenmatig begaafd. (Citaat uit 1825)

 

Victor Hugo

victor hugo - technocratisering versus mensVictor Marie Hugo (Besançon, 26 februari 1802 – Parijs, 22 mei 1885) was een Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw. Hij schreef romans, gedichten, toneelstukken, essays en politieke toespraken en liet ook een uitgebreide briefwisseling na. Victor Hugo werd sterk beïnvloed door François René de Chateaubriand.

“Het is waar dat je het ijzeren paard niet moet zien; als je het ziet verdwijnt alle poëzie. Op het gehoor is het een monster, op het gewicht niet meer dan een machine. Dat is het trieste van onze tijd; het kale nut, nimmer de schoonheid. Als degenen die vierhonderd jaar geleden het buskruid hebben uitgevonden, ook stoom hadden uitgevonden – en daar zouden ze best toe in staat zijn geweest – zou het ijzeren paard heel anders gevormd zijn geweest en van een ander pantser voorzien; dan zou het ijzeren paard iets levends zijn geweest, zoals een paard en iets geduchts, zoals een standbeeld. Wat een schitterend droombeeld zouden onze voorvaderen niet geschapen hebben uit wat wij nu de stoomketel noemen! Kun je dat voorstellen? Van die stoomketel zouden ze een monsterlijk geschubde buik gemaakt hebben, een reusachtig dekschild; van de schoorsteen een rokende hoorn of een hals bekroond met een kop met gloeiende ogen; Ze zouden de wielen verborgen hebben achter gigantische vinnen of achter grote neerhangende vleugels; ook de wagons zouden honderden fantastische vormen gekregen hebben; en’ s avonds had je dan langs de steden nu eens een kolossale spuwduivel met ontvouwde vleugels, dan weer een vuurspuwende draak of een hijgende bulderende olifant met opgeheven slurf voorbij zien komen; verwilderd, vurig, dampend, geweldig, sleepten ze honderd andere geketende monsters als hun prooi achter zich aan en doorkruisten ze de vlakten met de snelheid, het lawaai en het gezicht van de bliksem. Dat zou groots geweest zijn.

Maar wij, wij zijn behoorlijk stompzinnig, goede kooplieden en we zijn op onze stommiteit nog heel trots ook. We begrijpen niets van kunst, de natuur, intelligentie, de fantasie of de schoonheid en wat we niet begrijpen verklaren we voor nutteloos uit de hoogmoed van onze kleinheid. Mooi is dat. Daar waar onze voorouders het leven gezien zouden hebben zien wij de materie.” (Citaat uit 1837)

 

Charles Pierre Baudelaire

Charles BaudelaireCharles Pierre Baudelaire (Parijs, 9 april 1821 – aldaar, 31 augustus 1867) was een Frans dichter en kunstcriticus. Zijn bekendste dichtbundel is Les Fleurs du mal. Baudelaire werd geboren als zoon van Joseph-François Baudelaire (1759-1827), een uitgetreden priester en een ontwikkeld man, die warmliep voor de ideeën van de Verlichting en een liefhebber was van schilderkunst. Hij overleed toen Charles vijf jaar oud was. Zijn moeder Caroline was vierendertig jaar jonger dan zijn vader. Baudelaire schreef: “Wie Romantiek zegt, zegt moderne kunst, dat wil zeggen: innerlijk, spiritualiteit, kleur, een streven naar het oneindige met alle middelen die de kunst biedt.” Tijdens de Februarirevolutie van 1848 stond hij op de barricaden. Teleurgesteld echter in de afloop van de revolutie trok Baudelaire weg uit Parijs en trachtte hij de kost te verdienen bij regionale dagbladen. Edgar Allan Poe was net door zwaar drankmisbruik om het leven gekomen en Baudelaire zag het als zijn taak om elk verhaal van de grote Amerikaanse schrijver in het Frans te vertalen en vestigde daarmee, zowel in Europa als Amerika definitief Poe’s status. Onder invloed van De Maistre en Poe ging zijn revolutionair romantisch vuur over in een zeker conservatisme. Daarin vond Baudelaire de esthetica van de pure poëzie: het gaat niet om l’art pour l’art (de kunst om de kunst) maar om schoonheid, die via de fantasie wordt waargenomen.

De wereld loopt ten einde. Ze houdt het alleen nog vol omdat ze nu eenmaal bestaat…Stel dat ze stoffelijk blijft voortbestaan, zou dat een bestaan zijn dat zijn naam en plaats in het woordenboek der geschiedenis waard zou zijn? …Wij zullen juist aan hetgeen waarvan wij denken dat het ons in leven houdt ten onder gaan. De technocratie zal ons veramerikaniseren; ons geestesleven zal door de vooruitgang in zo’n mate worden verwoest dat geen van de bloeddorstige, roekeloze of onnatuurlijke dromen van de utopisten de vergelijking met deze vaststaande feiten zal kunnen doorstaan…De allesomvattende ondergang zal zich niet alleen, of in het bijzonder, manifesteren in politieke instellingen of algemene vooruitgang of wat voor namen er ook aan gegeven kunnen worden; zij zal vooral blijken uit de slechtheid van het hart. (Citaat uit 1848)

Alleen dit citaat van Baudelaire schijnt veel ontkend licht op de hoos aan wereldwijde zelfmoorden en de pandemische hoeveelheid zelfmoordgedachten onder jongeren. Ik denk dat de tax nu echt bereikt is en dat het woord vooruitgang nu eens over iets inhoudelijks moet gaan in plaats van over iets technisch, iets politieks en of iets ‘winstgevends’….

 

5gates

Reacties

6.773 reacties op “200 jaar technocratisering versus mens, natuur en beschaving”

 1. проведение опрессовки системы отопления avatar

  Way cool! Some very valid points! I appreciate
  you penning this post and the rest of the site is also really good.

 2. гостиничные чеки москва avatar

  Excellent blog! Do you have any suggestions for aspiring
  writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you advise starting with a
  free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options
  out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations?
  Many thanks!

 3. http://remstrdom.ru/ avatar

  Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of
  my good old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this write-up to him. Fairly certain he will
  have a good read. Many thanks for sharing!

 4. http://nastroyke-info.ru/ avatar

  It’s very effortless to find out any topic on net as compared to books,
  as I found this post at this web page.

 5. Хай Дэй скачать на компьютер avatar

  I absolutely love your website.. Very nice colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own website and want to
  learn where you got this from or what the theme is named. Appreciate it!

 6. Hay day скачать на компьютер avatar

  Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring
  on other blogs? I have a blog based on the same ideas you discuss and would really like
  to have you share some stories/information. I know my audience
  would enjoy your work. If you are even remotely interested,
  feel free to shoot me an e-mail.

 7. накрутка просмотров яппи avatar

  Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual effort to
  produce a top notch article… but what can I say… I procrastinate a whole lot
  and don’t manage to get nearly anything done.

 8. гостиничные чеки москва avatar

  What’s up, I read your new stuff like every week.
  Your writing style is awesome, keep it up!

 9. увеличение губ минск avatar

  I like what you guys are up too. This sort of clever work and exposure!
  Keep up the amazing works guys I’ve added you guys to our blogroll.

 10. увеличить губы гиалуроновой кислотой avatar

  It’s hard to find well-informed people about this topic,
  however, you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 11. кариес зубов лечение avatar

  Very soon this site will be famous amid all
  blogging users, due to it’s fastidious articles or
  reviews

 12. кариес зубов лечение avatar

  Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast
  offered bright clear idea

 13. лазерное удаление пигментации на лице avatar

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really
  useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

 14. удаление пигментных пятен Минск avatar

  I pay a quick visit each day some blogs and sites to read articles, except this web site provides feature based writing.

 15. binding tape avatar

  Hi, yes this piece of writing is in fact good and I have learned lot
  of things from it on the topic of blogging.
  thanks.

 16. breast tape lift avatar

  What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable experience about
  unexpected feelings.

 17. tape bras lift for women avatar

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be
  on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people
  think about worries that they just do not know about. You managed to hit the
  nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects ,
  people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

 18. https://artisaninfo.ru/ avatar

  I am extremely impressed with your writing skills and also with the
  layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare
  to see a great blog like this one nowadays.

 19. http://masterok-tut.ru/ avatar

  I seriously love your blog.. Very nice colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m wanting to create
  my very own blog and want to learn where you
  got this from or exactly what the theme is called. Many thanks!

 20. sadovnikinfo.ru avatar

  I am extremely inspired together with your writing skills as smartly
  as with the structure to your weblog. Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it’s uncommon to look
  a great weblog like this one these days..

 21. Гостиничные чеки в Москве avatar

  First of all I would like to say fantastic blog! I had a quick question in which
  I’d like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your
  thoughts prior to writing. I have had a hard time clearing my
  thoughts in getting my ideas out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to
  15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any
  suggestions or tips? Thank you!

 22. Гостиничные чеки в Москве avatar

  I all the time used to study paragraph in news papers but now as
  I am a user of net thus from now I am using net for posts, thanks to web.

 23. https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.online/ avatar

  It’s not my first time to visit this website, i am browsing this site dailly and get
  good data from here every day.

 24. https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.ru/ avatar

  Good day very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful ..
  I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?
  I’m happy to find a lot of useful information right here within the post, we’d like
  develop more strategies on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 25. монтаж кондиционера Минск avatar

  Hello, i believe that i noticed you visited my web site so
  i came to return the prefer?.I am attempting to in finding issues to enhance
  my web site!I suppose its good enough to use some of your concepts!!

 26. http://infocars24.ru/ avatar

  Good way of describing, and nice piece of writing to obtain facts regarding my presentation subject, which i am going
  to convey in school.

 27. монтаж кондиционера Минск avatar

  I am in fact delighted to glance at this web site posts which
  consists of tons of valuable facts, thanks for providing such information.

 28. http://cb23.ru/ avatar

  This piece of writing gives clear idea designed for the new viewers of blogging,
  that genuinely how to do blogging and site-building.

 29. Гостиничные чеки купить в Москве avatar

  I don’t even know the way I finished up right here,
  however I thought this submit used to be great. I don’t recognize who you might be but definitely you’re going to a well-known blogger when you aren’t already.
  Cheers!

 30. Гостиничные чеки купить в Москве avatar

  My brother recommended I might like this website. He was once
  totally right. This publish actually made my day.
  You can not consider simply how much time I had
  spent for this information! Thank you!

 31. http://yes-cars.ru/ avatar

  I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours.

  It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made
  good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 32. http://yes-cars.ru/ avatar

  My brother recommended I might like this blog.
  He was entirely right. This post truly made my day.
  You cann’t imagine simply how much time I had spent for this
  information! Thanks!

 33. http://avto-zhelezo.ru/ avatar

  Great blog here! Additionally your web site lots up fast!

  What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink
  for your host? I want my site loaded up as quickly as yours lol

 34. карта мира на стену из дерева avatar

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so
  much, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t understand why I cannot join it.
  Is there anyone else having identical RSS problems?
  Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 35. карта мира на стену из дерева avatar

  It’s very effortless to find out any matter on web as compared to books, as I found this paragraph
  at this site.

 36. plenty of fish dating site avatar

  dating sites absolutely free free adult personal ads websites
  online plenty of fish dating site

 37. карта мира деревянная на стену с подсветкой avatar

  My brother recommended I would possibly like this web site.
  He used to be entirely right. This publish actually made my
  day. You cann’t imagine simply how a lot time I had spent
  for this information! Thanks!

 38. карта мира из дерева avatar

  Stunning quest there. What occurred after? Good luck!

 39. карта из дерева на стену с подсветкой avatar

  It’s in point of fact a nice and useful piece of information. I am satisfied that you shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 40. http://hitmind.ru/ avatar

  Great web site. A lot of useful information here.
  I am sending it to a few pals ans also sharing in delicious.
  And of course, thanks in your effort!

 41. хранение вещей минск avatar

  Article writing is also a fun, if you be familiar
  with after that you can write or else it is
  difficult to write.

 42. хранение вещей в минске avatar

  I think what you said was actually very logical.
  But, what about this? what if you added a little content?
  I am not saying your content isn’t good, but what if you added a title to maybe get
  people’s attention? I mean technocratisering versus mens, natuur
  en beschaving – al 200 jaar is kinda vanilla.
  You ought to peek at Yahoo’s home page and see how they create post headlines to
  grab people to click. You might add a video or a picture or two to grab readers interested about everything’ve written. Just my
  opinion, it might make your posts a little bit more interesting.

 43. хранение бытовой техники avatar

  Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot
  of spam comments? If so how do you prevent it, any plugin or anything you
  can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 44. http://masakra.ru/ avatar

  I was able to find good advice from your content.

 45. хранение бытовой техники avatar

  A motivating discussion is definitely worth comment.
  I do think that you ought to write more on this issue, it might
  not be a taboo matter but usually people do not
  speak about such issues. To the next! Best wishes!!

 46. http://mydwg.ru/ avatar

  I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come more formerly again since exactly
  the same nearly very often inside case you shield this hike.

 47. свести тату минск avatar

  I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted at
  this website is in fact nice.

 48. сведение тату минск avatar

  What i do not understood is in reality how you are no longer actually much more well-liked than you might be
  now. You’re so intelligent. You recognize thus significantly
  in terms of this subject, made me in my view imagine it from
  numerous numerous angles. Its like women and men are not interested unless it’s one thing to do with Woman gaga!
  Your own stuffs outstanding. At all times deal with it up!

 49. вывести тату минск avatar

  You could definitely see your expertise in the work you write.

  The world hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe.
  Always follow your heart.

 50. http://remontiruj-info.ru/ avatar

  Definitely believe that which you said. Your favourite reason appeared to be at the internet the easiest thing
  to remember of. I say to you, I certainly get irked even as other people think about concerns that they just don’t realize about.
  You managed to hit the nail upon the highest as neatly as
  outlined out the whole thing with no need side-effects
  , other people can take a signal. Will probably be again to get
  more. Thank you

 51. лазерное удаление тату цена avatar

  Hi there all, here every person is sharing these knowledge, so it’s pleasant to read this
  blog, and I used to pay a quick visit this blog all the time.

 52. narrative essay writing help avatar

  write my essay discount code help me essay professional college essay writers narrative essay writing help

 53. i need help writing a descriptive essay avatar

  medical school essay writing service essay service
  cheap help in writing essay i need help writing a descriptive essay

 54. help on writing an essay avatar

  essay writer cheap essay writing service us help writing a narrative essay help on writing an essay

 55. help in writing essays avatar

  custom essays cheap buy an essay paper custom essay writing help help in writing essays

 56. essay writing service forum avatar

  good essay writing websites reliable essay writing service good essay writers essay writing service forum

 57. online essay helper avatar

  top ten essay writing services reviews for essay
  writing services essays writing help online essay helper

 58. write my essay generator avatar

  need help with essay essay writing homework help essays writing help write my essay generator

 59. http://infostroitely.ru/ avatar

  Great website. Plenty of useful info here. I am sending
  it to some pals ans additionally sharing in delicious.
  And obviously, thank you on your sweat!

 60. cheap custom essays avatar

  admission essay services admission essay writing services essay writing services recommendations cheap custom essays

 61. help writing an argumentative essay avatar

  custom essay meister cheap essay writers best cheap essay help writing an argumentative essay

 62. essay writing services online avatar

  i need help on writing an essay help writing a compare and contrast essay help in writing essay essay writing services online

 63. Хранение вещей в Минске avatar

  Hi there, I discovered your website by means
  of Google while searching for a comparable
  topic, your site got here up, it seems good. I have
  bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, simply turned into aware of your weblog via Google, and found that it’s truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you happen to proceed this
  in future. Many other folks can be benefited from your writing.
  Cheers!

 64. Хранение вещей в Минске avatar

  Thank you for every other informative site. Where else may I am
  getting that type of information written in such a perfect way?

  I have a challenge that I’m simply now working on, and I have been at the look out for such information.

 65. http://stroitely-tut.ru/ avatar

  Wonderful goods from you, man. I’ve keep in mind your stuff prior to and you’re
  just extremely fantastic. I really like what you have
  got here, really like what you are stating and the way by which you
  say it. You are making it enjoyable and you still care for to stay
  it sensible. I can’t wait to learn far more
  from you. That is actually a tremendous web site.

 66. http://masterstroy-info.ru/ avatar

  Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a
  forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she
  has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 67. http://specstroyka-info.ru/ avatar

  If you are going for finest contents like I
  do, simply visit this website all the time for the reason that it
  offers feature contents, thanks

 68. http://ivistroy.ru/ avatar

  I am regular reader, how are you everybody? This article posted at this
  site is genuinely fastidious.

 69. avatar

  Very energetic blog, I enjoyed tat bit. Will thhere bbe a partt 2?

 70. why buy a vpn avatar

  avast vpn license file vpn chrome extension free
  free vpn app for windows why buy a vpn

 71. best mac vpn service avatar

  is there a free vpn best vpn browser winscribe vpn best mac vpn service

 72. vpn with free trial avatar

  business class vpn router vpn avast vpn ratings vpn with free trial

 73. vpn service comparison avatar

  best buy vpn router best free vpn for ios free vpn servers vpn service comparison

 74. fastest vpn service avatar

  best vpn multiple devices best vpn protocol best free vpn for kodi fastest vpn service

 75. business vpn router avatar

  buy vpn accounts free p2p vpn the best vpn app business vpn router

 76. business vpn solutions avatar

  best free vpn app setupvpn – lifetime free vpn avast vpn reviews business vpn solutions

 77. proton vpn download avatar

  free mobile vpn buy netgear vpn client cnet vpn proton vpn download

 78. best free vpn for chromebook avatar

  best vpn for windows 2022 browser vpn free best vpn for 2017 best free vpn for chromebook

 79. safe free vpn avatar

  business vpn cost best vpn for torrenting use vpn to buy crypto safe free vpn

 80. vpn for pc windows 10 free avatar

  vpn for windows 10 free free vpn for google chrome free vpn for fire stick vpn for pc windows 10 free

 81. best vpn to change location avatar

  download vpn for pc best vpn uk buy cyberghost vpn best vpn to change location

 82. what is vpn service avatar

  free vpn that works gaming vpn free vpn for windows 10 free what is vpn service

 83. https://vyvod-iz-zapoya-minsk.ru/ avatar

  hey there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here.

  I did however expertise several technical issues using
  this website, as I experienced to reload the website many times previous to I
  could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently
  affect your placement in google and can damage your high
  quality score if advertising and marketing with Adwords.

  Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your
  respective intriguing content. Ensure that you update
  this again very soon.

 84. https://vyvod-iz-zapoya-minsk.online/ avatar

  Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any
  tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 85. http://vopros-remonta-info.ru/ avatar

  Tremendous things here. I am very satisfied to peer your post.
  Thanks a lot and I’m having a look forward
  to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 86. http://tut-proremont.ru/ avatar

  Hello would you mind sharing which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog in the near future but
  I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs
  and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but
  I had to ask!

 87. cheap louis vuitton online avatar

  I’m always looking for web sites that sell real bags. I’ve purchased several bags over the last year. or just the bags are always perfect, the shipping time is very prompt, and the communication is excellent. similar to the reduction I highly recommend this site to anyone who’s looking for real bags. in any event what I especially like it is the information they have on their Release Dates page. This really helps me stay in tune with what’s going on in the world of bags.
  cheap louis vuitton online https://www.louisvuittonsoutlet.com/

 88. http://otremontirowal.ru/ avatar

  Thanks for any other fantastic article. Where else could anyone get that type of info in such a perfect manner of writing?

  I’ve a presentation next week, and I am on the search
  for such information.

 89. casino play for real money avatar

  new online casino real money online casino gaming real casino
  online for real money casino play for real money

 90. Ped avatar
  Ped

  Kiedy zdecydujesz się wykonać za prawdziwe pieniądze, polskie kasyno przez internet 2023 takie jak Dream Catcher i Deal or No Deal. Dlatego zawsze znajdziesz nas, kasyno gry za darmo sloty bez rejestracji aby otrzymywać bezpośrednie wpłaty czeków. Zanim złożysz wniosek o Kod kuponu w kasynie, automaty online grają za darmo 2023 czeków świadczeń rządowych lub czeków zwrotu podatku. Obstawianie, gdzie zatrzyma się kulka na kole rulety, jest najciekawszym elementem gry w ruletkę. Tabela do obstawiania zakładów zawiera wszystkie 36 liczb i zero oraz kilka dodatkowych sektorów, dzięki czemu wybór jest znacznie szerszy niż pojedynczy zakład na jedną liczbę. Suma wszystkich liczb na kole wynosi 666 i to kolejny powód, dla którego ruletkę nazywa się grą szatana. Dwie główne kategorie zakładów to wewnętrzne i zewnętrzne. Zakłady wewnętrzne to:
  http://www.sjmobile8455.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=6668
  Ruletka: Kiedy? Gdzie? Dlaczego? W czasach wspolczesnych wyróżnia się trzy wersje ruletki: amerykańska, europejska i francuska. Ruletka (z franc. – małe koło) bez wątpienia jest obecnie jedną z najpopularniejszych gier kasynowych. Miliony hazardzistów na całym globie kochają tę grę. Legalne kasyna online oferują użytkownikom różne odmiany ruletki. Najbardziej znane z nich to francuska, amerykańska i europejska. W poniższym artykule przyjrzymy się bliżej historii powstania ruletki. Choć w trakcie bezpłatnej rozgrywki nie uda się zdobyć realnej wygranej, pozwala ona na zdobycie niezbędnego doświadczenia. Darmowa ruletka zdecydowanie jest perfekcyjnym rozwiązaniem dla nowicjuszy, którzy stawiają pierwsze kroki w świecie hazardowym. Za wynalazcę ruletki uważa się francuskiego fizyka i matematyka o imieniu Blaise Pascal. Jego teorię prawdopodobieństwa często wykorzystujemy w trakcie gry online ruletka. Jednak Pascal nie wymyślił ruletki jako gry hazardowej. Koło z kulką było tylko ubocznym produktem jego prób stworzenia generatora liczb losowych i perpetuum mobile. Jednak stało się inaczej.

 91. http://smartremstr.ru/ avatar

  I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much
  more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire
  out a designer to create your theme? Fantastic work!

 92. http://sad-ogorod-info.ru/ avatar

  Hello, after reading this remarkable piece of writing i am as
  well glad to share my experience here with mates.