Ga naar de inhoud

MAGUS Vuur & Aarde

Magische rituelen werken vanuit onze binnenwereld in de buitenwereld. Maar hoe dan precies? Deze opvolger van MAGUS Leer & Ritueel richt zich expliciet op de kernprocessen van magie zelf en verwijdert allereerst een collectieve blinde vlek, waardoor je begrip van tijd, ruimte, bewustzijn, energie en bezieling radicaal verandert. Het continuüm van tijd-ruimte-energie-bewustzijn is de ‘klei’ waarmee de magiër vormgeeft.

Je past magie straks veel effectiever toe. Ook herken je met welke magische dwangtechnieken, onze werkelijke realiteit al eeuwen gescheiden wordt van onze directe perceptie ervan, door wat in dit boek als ‘het Systeem’ wordt samengevat. Dit heeft er duidelijk geen belang bij dat we onze eigen magische vermogens uit de sluimerstand wekken.

Al eeuwenlang worden om die reden informatiebronnen vernietigd en egregors ingezet – kunstmatige entiteiten, gevoed door de emoties van de massa, die mensen op virale wijze ertoe brengen hun eigen levens te steriliseren. Dit is de échte overschaduwing van het menselijk bestaan, steunend op de staatsreligies. Deze introduceerden 2600 jaar geleden het concept van de ‘onvolmaakte wereld’ als een selffulfilling prophecy. Je zult onder meer lezen waarom daarvoor de godin, die de bezielde Aarde belichaamde, moest worden afgeschaft en alleen een despote, virtuele god mocht aanblijven.

MAGUS Vuur & Aarde, steelt als het ware het vuur van de valse goden. De CIA hield dit vuur (patterning) zelfs decennia geheim als classified information. Dezelfde beproefde methodieken, waarmee grote systemen de realiteit naar hun hand zetten leer je in het uitgebreide praktijkgedeelte van dit boek. Dit omvat onder andere het creëren van gedachtevormen en een unieke selectie methoden voor het scheppen van servitors en Elementalen (hulpgeesten).