Ga naar de inhoud

Magie is je verbeelding en focus zo in te zetten dat je wil zich echt materialiseert

klassieke westerse magie, Benjamin Adamah, de Roos Amsterdam 2024

Een gelukkig mens, die de eigen kernkwaliteiten tot bloei brengt is een zegen voor de omgeving. Een gefrustreerd mens, die dat niet beheerst wordt een vloek voor zichzelf en de omgeving.

 

Max Stirner had ooit het lef om – de drukgolf, van de voortdurend, middels indoctrinatie, tot een staat van bezetenheid vervallende massamens, trotserend – de meest prometische, vraag uit de menselijke geschiedenis te stellen. Deze is samen te vatten als:

Waarom zijn de belangen van “de ander” of het zogenaamde “grote goed” op voorhand van meer belang dan mijn eigen belangen en wie of wat bepaalt voor mij dat de zaken van de ander, het grote goed, etc. op voorhand veel belangrijker zijn dan mijn eigen zaak?

Zelfwegcijfering wordt zowel door staatsreligies (blind gehoorzaam accepteren en lijden) en social media-“spirituelen” (kill your ego) als het World Economic Forum (you will own nothing and be happy) als enige correcte psychische modus gepropageerd. Dit zonder te snappen dat de ego iets totaal anders is dan de fetish ervan (egoïsme). Zonder te snappen ook, dat een wereld vol gefrustreerde mensen, wiens individuele expressie is  gesmoord ten bate van een monocultuur, geen gezonde samenleving schept en enkel problemen oproept.

Het schijnt dat zelfs Jezus gezegd heeft dat indien je niet naar buiten brengt wat in je zit, zich dat tegen je gaat keren. Dit artikel plaats ik vlak na mijn stuk getiteld. MAGUS Vuur & Aarde: ontkoppel je van je egregor en laat je nooit meer infiltreren…Dit laatst genoemde stuk beschrijft hoe de mens van nu zit vastgekoekt in wat in occulte vaktermen een verzameling egregors wordt genoemd. Het belicht een belangrijk deel van mijn boek MAGUS Vuur & Aarde, dat eigenlijk een stoomcursus “Magie na 2020” probeert over te dragen. Mijn insteek is zoals bij letterlijk alles wat ik doe, onderricht en schrijf VITALISTISCH tegenover het escapisme van de mainstream spiritualiteit en de staatsreligies waar deze een derivaat van zijn.

In dit artikel behandel ik de andere kant van de medaille, namelijk hoe je jezelf in shape houdt, hoe je je eigen ding, je eigen leven. kunt blijven doorzetten in deze tijden van extreme overheidsbemoeienis, media-indoctrinatie en een onafgebroken stroom doem-nieuws. Directe aanleiding voor MAGUS deel 2 was dat ik zoveel mensen bijna verpletterd zag en zie worden onder wat in wezen niets anders dan een blubberstroom van niet-voedende informatie is.

 

De kettingen

Vanaf het moment dat we scheiden van de moederbuik ziet de “buitenwereld” er ineens heel anders uit en is deze niet meer die vertrouwde warme beschermende en voedende omgeving die we gewend waren. In die zin start ons leven met een trauma-schreeuw. De eerste schreeuw is ook het moment dat er een blauwdruk voor ons karakter, onze fysiek en onze levenskoers wordt afgedrukt: de geboortehoroscoop. Daarna volgen de invloeden (een invloed is iets dat in je stroomt en daar blijft zitten) opvoeding, onderwijs, religie/levensbeschouwing, genetische determinaties, vrienden, familie, subcultuur, media, verschraling van het zelfstandig denken door de snelheid van perceptie die het digitale informatietijdperk opeist etc, etc. Deze eisen bij iedereen hun tol in de vorm van wat psychologen complexen, obsessies, trauma’s, verslavingen, gewoontes, enz. noemen.

Onder al die aangekoekte karakter- en levensvormers zit nog steeds dat kleine blanco onbeschreven mensje verscholen, die zich juist in dit soort tijden, nog meer bestookt voelt dan ooit, maar zich ook meer bewust probeert te worden van alles dan ooit.

 

Het het breken van de kettingen

Er is in feite niets nieuws onder de zon, want de oude Grieken en Egyptenaren hielden zich al bezig met dit probleem, heel anders dan de staatsreligies, die in feite het geboortetrauma politiek uitmelken en er nog wat scheppen bovenop hebben gedaan (zie mijn vorige artikel). Anno 2020-2024 komt het alleen wel heel erg “in our face” binnen. Diverse mensen die ik de afgelopen jaren hierover sprak voelden zich letterlijk aangerand.

De Grieken begrepen dat uit alles wat we afwijzen een wezen ontstaat dat zich als een geanimeerde alter ego tegen ons keert en allerlei struikelblokken, ergernissen en vertragingen opwerpt. Dit wezen noemden ze de Kakos Daimon. Pythagoras, niet de politiek correct gecensureerde filosoof-wiskundige, maar de filosoof-wiskundige magiër, voerde zelfs een ritueel in een magische cirkel uit waarbij dit wezen werd geëxterioriseerd om deze kracht in dienst van zijn eigen voordeel te stellen.

In de workshops Klassieke Westerse Magie leer je hoe je de groei en het sterker worden van de Kakos Daimon stopt en met terugwerkende kracht de energie kunt terugpakken die je kwijt bent geraakt aan deze energievreter.

De Egyptenaren hadden in tegenstelling tot de Facebook-spirituelen een wat intelligentere kijk op de kosmos. Ze observeerden – binnen hun astrolatrisch model, waar goden deels planeetkrachten representeerden – dat de “sterren” soms gunstig stonden en soms ongunstig. En zo werd de Heka uitgevonden, een magievorm, die later integreerde in de Alexandrijnse magie van rond het begin van de jaartelling, genoemd naar de gelijknamige godheid van de magie. Planeten aka goden kunnen je zegenen met van alles, maar je ook aan een stuk dwars zitten, bijv. als Saturnus of Mars vervelende aspecten maken. Dus daar staken ze ritueel een stokje voor.

Recentelijk kan ik in een straks op de markt verschijnende nieuwe lijn DOOOZz-producten planeet-frequenties stollen in orgone schijven, die exact hetzelfde effect hebben als een transit van een actuele planeet naar je geboortehoroscoop. Hiermee kunnen langdurige negatieve en onnodig deprimerende aspecten getackeld worden en het is verbluffend om dit mee te maken.

Op de workshops Klassieke Westerse Magie (post-covid stijl) ligt het accent op de inzet van verschillende beproefde magische technieken. Voor geen enkele daarvan hoef je een soort Professor Perkamentus te spelen die allerlei wezens oproept, maar leer ik je simpele technieken om sluimerende vermogens in jezelf wakker te schudden.

 

Magische strategie en magische tactieken

Als gevolg van eeuwenlange foute beeldvorming inzake magie, met Netflix als katalysator, denkt bijvoorbeeld niemand aan simpele papiermagie. Deze werd gebruikt in het oude Alexandrië, in een soortgelijke vorm in de Hoodoo van Louisiana, maar ook in de westerse traditie door de eeuwen heen. Een van de best werkende magievormen om jezelf af te kaderen van alle storende informatieruis is een Jaarplan en Maandplan te schrijven. Je schrijft op een A-4tje wat je precies in die tijdvakken wilt bereiken/verbeteren en leest dit iedere dag ontspannen (niet verkrampt) door. Bij voorkeur voor je gaat slapen of wanneer je opstaat. Op deze wijze implanteer je je eigen structuur in je onderbewuste en zal je merken dat je veel meer bereikt dan alleen je dagelijkse agendapuntjes afhandelen. Je gaat ook dingen naar je toe trekken die “toevallig” op je pad komen.

Magie werkt via strategische en tactische opbouw. Bovenstaande valt onder strategische magie omdat deze de hooflijn uitstippelt. Hieronder vallen ook de traditionele engelenmagie, die al min of meer dezelfde basis heeft sinds deze in de dertiende eeuw door bijvoorbeeld Pietri d’Abano van Joden werd overgenomen die de kabbalah ma’asith of praktisch (magische) kabbalah beoefenden en na de verdrijvingen uit Spanje in de 11de, 12, en 15de eeuw Midden-Europa binnenstroomden. Veel vestigden zich in het Rijnland waar als Joodse kolonies waren sinds de 4de eeuw. Diverse geleerden uit de late middeleeuwen en vroege renaissance interesseerden zich voor de kennis die ze meebrachten en namen daar ook occulte elementen uit over.

Wanneer her magische “frame” strategisch in werking is kun je meer tactische technieken gebruiken als het creëren van servitors (de westerse naam voor een “tulpa” of hulpgeest), Elementaren (servitors die met 1,2,3 of 4 Elementen – Vuur, Water, Aarde, Lucht) geladen zijn, of ad hoc toe te passen chaosmagische technieken.

Het moeilijkste voor sommige cursisten die de workshops volgen is afstand te doen van westerse – would be – rationele/nuchtere vooroordelen en, om met Kierkegaard te spreken een “geloofssprong” te maken naar een andere overtuiging.

Om die reden heb ik in mijn laatste boek MAGUS Vuur & Aarde dan ook veel aandacht geschonken aan het importeren van begrijpelijk samengevatte ideeën uit de kwantumtheorie, de procesfilosofie van A.N. Whitehead, Henry Bergson en torus- & hologramtheorieën van Itzhak Bentov, wiens werk 20 jaar door de CIA werd “geclassified”.

Magie wordt gedemystificeerd zonder de mystiek ervan geweld aan te doen. MAGUS Vuur & Aarde in combinatie met de workshop-serie geeft je eenmalig de macht over je eigen leven en toekomst terug, en voor de rest van je leven als je daar zelf voor kiest. Magische training en onderhoud is vergelijkbaar met taoïstische trainingen. Ieder jaar wordt je beter. Ieder jaar wordt het meer deel van jezelf, meer eigen en vertrouwd en… ieder jaar zul je de disciplines moeten volhouden. Deze bestaan vooral uit focus & verbeeldingskracht trainingen. Voor wie neigt naar de slachtofferrol/klaagrol is magie totaal ongeschikt. Creatieve, pro-actieve mensen zullen het net als ik betreuren dat ze deze kennis niet op hun twintigste geleerd hebben…

 


De eerstvolgende workshopserie Klassieke Westerse Magie vindt plaats in De Roos, Amsterdam op de zaterdagen 9, 16, 23 en 30 maart 2024.  Meer informatie over de workshops vind je hier

De hele maand januari 2024 geldt nog een vroegboek-korting van 75,- euro!